De Afvalrace: Week 1

De eerste week (30-4 t/m 6-5)

Ik ga meer eten dan ik gewend ben! Tijdens de afvalrace maken we gebruik van een app-groep om vragen te stellen en om elkaar te motiveren. Erg leuk.

Na het eerste weegmoment kreeg ik mijn eetschema. Huh… klopt dit?! Zoveel brood? Bij het eerste eetschema kwamen er veel vragen uit de groep, die via de app gesteld werden. Eén van de coaches stond ons allemaal telefonisch te woord, wat erg fijn was. Nu kon ik mijn vraag stellen of de hoeveelheid brood echt wel klopte, en ja, het klopt.

Ik ga meer eten dan ik gewend ben, OMG, als dit maar goed gaat! De gehele tien weken maken we gebruik van de app Body Support. Hierin staan je eetschema, boodschappenlijst, en ook kun je hierin de alternatieven vinden voor als je iets niet lekker vindt of lust. Heel handig. Ik werk in een grote winkel, wat betekent dat ik de hele dag in beweging ben. Ik haal daar makkelijk 15.000 stappen per dag. Volgens mijn eetschema heb ik als ontbijt twee boterhammen, wat ik dus niet gewend ben. Ik merk al snel dat ik tijdens mijn werk geen trek meer heb na een paar uur. Dat is wel fijn.

De eerste week merk ik dat ik moet afkicken van de suikers. Suikervrije jam gekocht en ik moet eerlijk bekennen dat dat prima smaakt. Veel kip en vis staan er op het schema en dat vind ik helemaal prima. Het eerste weekend vond ik wel lastig. Normaal gezellig tijdens een film een chipje erbij. Dat probleem had ik opgelost: man en kind het hele weekend de deur uit, en zo had moeders geen verleidingen en kwam ik het weekend goed door.

Maandag 6 mei is de eerste week voorbij en is het zover om te wegen. We hebben een vaste coach op deze avond die voor iedereen de tijd neemt om te wegen en om alle vragen te beantwoorden. Daardoor loopt het qua tijd wat uit, maar dat is prima. Dit is een mooie gelegenheid om de rest van de groep te leren kennen. Toen kwam het moment dat ik aan de beurt was. Hoeraaaaa… precies 1 kilo eraf en dat met al dat brood 😉.

Wat een fijn begin en een motivatie om door te zetten. Er werd mij het advies gegeven om het rondje Milon te gaan doen bij de sportschool en dezelfde avond heb ik mij hiervoor opgegeven. Twee keer in de week het rondje Milon gaat zeker extra helpen. Ik ga het ervaren en op naar de tweede week.

Groetjes, Joyce

 

Wil je meedoen met de volgende Afvalrace?


Ben je geïnspireerd door de verhalen van Joyce? Geef je dan alvast op voor de inspiratiemiddag op zondag 15 september om 16:00 uur. Vul het formulier hieronder in om je plek te reserveren. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!
 

Herfst Afvalrace 2024 / blogserie