De blogserie van Joyce: Deelneemster Afvalrace

Van Start tot Finish: 10 weken Joyce's avontuur in de Afvalrace


Wij introduceren een speciale blogserie van onze deelneemster Joyce! 

Vanaf nu kun je elke maandag genieten van een nieuw blogje waarin onze deelneemster Joyce haar wekelijkse ervaringen deelt.
 

Wie is Joyce?

Hallo! Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Joyce Klijn en ik woon samen met mijn vriend Michael en mijn 12-jarige puberdochter Jill in Alkmaar. Een tijd geleden was ik behoorlijk sportief. Ik liep altijd gemiddeld drie keer per week hard. Je leest het goed, ik liep altijd gemiddeld drie keer per week hard. Ongeveer 1,5 jaar geleden, door een blessure en een gebrek aan motivatie (waar ik daarvoor nooit last van had), sport ik bijna niet meer. In de wintermaanden heb ik al een aantal jaren schaatsles en gelukkig gaat dat prima met mijn blessure.

Onlangs ben ik 50 jaar geworden en ik vind dat wel een dingetje, als je snapt wat ik bedoel. Ik heb geen fut meer om te sporten, slaap al heel lang slecht (lang leve mijn e-reader, waardoor ik bijna zes boeken per maand lees), en binnen korte tijd vlogen de extra centimeters eraan. Daar word ik echt niet blij van. Mijn broeken gaan niet meer dicht en ik ben van maatje 36 naar maat 40/42 gegaan.

Vrienden zeggen heel lief “Joh, niet te zien” of “Ja joh… hoort bij je leeftijd!”


Wat?! Hoezo hoort dit bij mijn leeftijd? Oké, ik accepteer een maatje meer, maar zoveel? Echt niet. Tijd om er iets aan te gaan doen.

Op het moment dat ik het echt zat was, kwam op Facebook de advertentie van Sportinstituut Tom van der Kolk voorbij met de Zomer Afvalrace. Na lang wikken en wegen heb ik de sprong genomen en een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Deze had ik met Lisa en zij legde mij uit dat de Zomer Afvalrace tien weken duurt en gedurende deze weken krijg je op maat gemaakte eetschema’s. Ook komen alle deelnemers twee keer per week samen, om te wegen en om zaterdags met elkaar te sporten. Ik raakte gemotiveerd door Lisa's enthousiaste uitleg en besloot ervoor te gaan.

Met als gevolg: op maandag 29 april was het eerste weegmoment en mijn startgewicht was 69,6 kg. Laat het avontuur maar beginnen. Ik houd jullie op de hoogte.

Groetjes, Joyce
 

Wil je meedoen met de volgende Afvalrace?


Wil je week 1 lezen van haar blog? Klik hier voor week 1.

Ben je geïnspireerd door de verhalen van Joyce? Geef je dan alvast op voor de inspiratiemiddag op zondag 15 september om 16:00 uur. Vul het formulier hieronder in om je plek te reserveren. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!


 

Herfst Afvalrace 2024 / blogserie