Afname spierkracht?

Wist je dat je al vanaf 30-jarige leeftijd zo'n 0,5 tot 1% spiermassa en spierkracht verliest? 
Rond het 40ste levensjaar ontstaan de eerste lichamelijke ongemakken, bijvoorbeeld rug-, nek- of schouderklachten. 
Boven je 50ste kan het krachtverlies oplopen tot zo'n 40 á 50%.

Ga je hier aan toegeven of ga je hier wat aandoen?
Laat je leiden door onze op maat gemaakte programma's en onze jarenlange ervaring. 

Krachttraining

Misschien heb je thuis wat gewichtjes liggen maar als je echt de spier sterker wilt maken zitten moet je rekening houden met heel veel aspecten. Krachttraining kan daarom haast nooit thuis uitgevoerd worden. Je komt niet alleen voor die stok achter de deur naar de sportschool maar ook voor de juiste kennis.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat krachttraining, en vooral excentrische krachttraining, het verouderingsproces flink afremt. Op de Milon Cirkel en de Q-Free toestellen kunnen we excentrisch trainen zodat je meer uit je training haalt.

Wat is excentrische krachttraining? 

Wanneer je aan krachttraining doet, heb je twee verschillende fasen. De concentrische fase (heenweg) en de excentrische fase (terugweg). Wanneer je tijdens het trainen de nadruk legt op een verzwaarde excentrische fase werk je niet alleen meer aan kracht, maar ook aan flexibiliteit.

Voorbeeld:
Op een normaal fitnesstoestel met gewichten beweeg je 20 kg heen en krijg je ook 20 kg terug. Het gewicht blijft gelijk.
Op de computeraangestuurde Milon Cirkel en de Q-Free toestellen verzwaren we de terugweg. Dus 20 kg heen en 26 kg terug. Zo halen we meer uit jouw exentrische training en weten we zeker dat jij alles uit je training haalt!

Wil je weten of dit ook wat voor jou is? Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen vrijlbijvend contact met je op.

Informatie-aanvraag