De stoute schoenen van Lenny Saelman

Lenny Saelman was als kind al een dikkerdje. Met haar gewicht ging het altijd maar op en neer. “Ik heb mijn hele leven gejojood”, zegt zij daar zelf over. Maar april 2018 ging er een knopje bij haar om want zij woog inmiddels 156,3 kilo! Tegen haar man zei Lenny dat ze een afslankprogramma volgens Sonja Bakker wilde gaan doen of een diëtiste wilde bezoeken. ‘Doe Sonja Bakker maar, want een diëtiste werkt bij jou niet’ zei haar man. Dat bleek een gouden greep. Door de online programma’s en de hulpboeken vlogen de kilos eraf.

Naar de sportschool?

Lenny liep vorig jaar met een rollator. Elke dag deed zij een rondje Oudieplas of ging ze naar de Mare. “Ik merkte dat door beweging wat soepeler werd en ik vroeg me af of de sportschool iets voor mij zou zijn.  Eigenlijk durfde ik niet. Ik zou me doodschamen, want het beeld van mezelf was een dikkerd. En het beeld wat ik van de sportschool had was allemaal slanke gespierde mensen. Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik naar Tom van der Kolk gegaan.”

Rollator naar zolder

“Ik ben er nog steeds blij mee dat ik dat heb gedaan”, zegt Lenny. “Er zijn fijne instructeurs en er is altijd belangstelling voor mij, ook van de mensen die er komen sporten. Natuurlijk helpt me dat ook met afvallen. November 2018 startte ik bij de Milon cirkel en ik woog toen 114 kilo. Bewegen ging steeds beter en eind 2018 verdween de rollator naar zolder.”

Ruim 67 kilo kwijt!

Lenny houdt nog steeds dieet en ze zorgt ervoor afwisselend en gezond te eten. Ze kijkt hoeveel calorieën een menu bevat en zo kan ze uitrekenen wat goed is voor haar. Het is de combinatie van de Milon-training bij Tom van der Kolk en het dieet wat ze volgt die voor haar het beste werkt. “Ik ben in totaal 67,8 kilo kwijt en heb nu zo een leuk leven!”, meldt een trotse Lenny Saelman.

Ook werken aan een andere levensstijl? Maak een vrijblijvende afspraak. Zo ontdek je hoe wij je kunnen helpen jouw doelen te bereiken!