Ervaring afvalrace

Jennifer is 29 jaar, werkt fulltime en woont samen met haar vriend in Alkmaar. Voordat ze begon met de afvalrace was haar voedingspatroon ongezond. Denk hierbij aan opwarm maaltijden en fast food. Ze at onregelmatig en op drie eetmoment. Verder dronk ze vruchtensap en was het elke avond lekker snaaien. Ze had diverse diëten geprobeerd zonder succes. Op het gebied van beweging deed ze wel drie a vier keer per week aan paardrijden maar nam verder vooral een gemotoriseerd voertuig in plaats van de fiets.

Starten met de afvalrace

De eerste afvalrace begon ze in september 2016. Ze woog 86,5 kg en had een vetpercentage van 39,5%. Ze vond het makkelijk om zich aan het nieuwe voedingspatroon te houden. Haar vriend deed ook mee met het avondeten en samen vonden ze de recepten verassend lekker. Ook startte ze met fietsen naar haar werk en naar haar paard, waardoor ze behoorlijk wat kilometers maakte. Verder bleef ze paardrijden en kwam elke maandagavond bij ons fitnessen. Ze kreeg een persoonlijk fitnessschema waardoor het afvallen meer wordt gestimuleerd. Na deze afvalrace was ze 7,8 kg afgevallen waarvan meer dan 10% vet. Hierdoor won ze de prijsgarantie waardoor ze de afvalrace gratis heeft mogen volgen.

Doorzetten om doel te bereiken

De tweede afvalrace begon in januari 2017. Ze startte met 79,6 kg. Ze vond deze race wat moeilijker omdat ze minder gemotiveerd was dan bij de eerste race. Ten einde van de race ging ze er wel weer 100% tegenaan. Ze begon meer te sporten en woog alles netjes af waardoor ze meer resultaat behaalde. Ze heeft spijt dat ze deze race niet geheel gemotiveerd was. Ondanks deze persoonlijke tegenslag heeft ze nu wel geleerd om bewuster met voeding om te gaan en is ons voedingsadvies voor haar een gewoonte geworden. Ze is geëindigd met een gewicht van 74,6 kilo en 34,9% vet. Ze gaat nu individueel door met het BodySupport programma om haar doel te bereiken.
 
Ze raadt het programma bij iedereen aan en geeft als eindcijfer een 8,5.