Iliana raakte kilo’s kwijt door andere leefstijl

Na 3 zwangerschappen was Iliana zo’n 20 kilo aangekomen. Tijdens haar eerste zwangerschap was ze in wel blijven sporten, maar dat gaf klachten. Zo moest ze stoppen met spinning, omdat dat het weeën opwekte. Iliana werd daarom bang om te sporten tijdens haar zwangerschappen. Ook na de zwangerschappen bleef ze minder sporten. De diëten die ze probeerde hielpen niet echt. Wat ook niet hielp om op gewicht te blijven was haar ‘verslaving’ aan suiker zoals ze dat zelf noemt. Ze snoepte graag ’s avonds op de bank. Maar die 20 kilo zaten haar echt in de weg, ze was er helemaal klaar mee!

Wanneer besefte je dat het tijd was om af te gaan vallen?
“Voor de afvalrace was ik verslaafd aan suiker en ik kon echt niet stoppen. Ik voelde me niet sterk genoeg om ‘nee’ te zeggen dus werd ik ook erg onzeker. Mijn kledingkast kon ik ook niet meer gebruiken, omdat alles erg krap werd en te klein. Alleen twee zwangerschapsbroeken kon ik nog aan. Mijn onzekerheid ging echt tot het plafond! Daarbij, met 3 kinderen moet ik erg veel doen op een dag en ik merkte gewoon dat ik niet fit was. Veel keren de trap op lopen was echt niet leuk meer.”

Waarom ben je juist de Afvalrace gaan doen om af te vallen?
“Na de zomervakantie 2019 woog ik bijna 80kg. Ik had al 3 keer zelf geprobeerd om alle zwangerschapskilo’s kwijt te raken, maar dat lukte niet. Vroeger, als ik toen 5 kg te veel woog, was het altijd makkelijk voor mij om af te vallen. Maar nu was ik 20 kg boven mijn normale gewicht! Ik wist dat een dieet niet een oplossing was en alleen sporten ook niet. Ik moest mijn leven veranderen en daar had ik hulp bij nodig. Die hulp krijg je bij de Afvalrace en dat bleek voor mij de beste manier om af te vallen.”

Je koos voor Sportinstituut Tom van der Kolk. Wat gaf de doorslag?
“Ik kwam al bij Tom van der Kolk met mijn oudste zoon die aan het judoën is. De sfeer vond ik altijd erg gezellig en met iedereen kon ik wel een leuk praatje maken. Een vriendin van mij was al jaren bij Tom van der Kolk aan het sporten en ik hoorde ook leuke verhalen van haar. Nou, toen ik de reclame voor de Afvalrace zag in de sportschool wist ik zeker dat dit mijn moment was! Nu moet ik gewoon de kans pakken, dacht ik.”

Hoe gaat het nu met je, ben je veel afgevallen?
“Het gaat hartstikke goed met mij, ik weeg nu 67 kilo. Nu voelt het alsof ik vleugels heb. Ik ren weer gemakkelijk en ik kan gewoon meer hebben van mensen om me heen. Op een foto gaan is ook geen probleem nu. Op foto’s van mij van de laatste 7 jaar ben ik altijd achter iemand verstopt of heb het is een portretfoto. Nu kan ik weer lachen en ga ik graag voor de camera staan.

           Het voelt nu alsof ik vleugels heb

Mijn motivatie was tijdens de hele afvalraceperiode erg hoog. Wel was ik bang dat als het programma eenmaal klaar is misschien mijn motivatie ook weg zou zijn. Gelukkig is dat niet het geval. De afvalrace en het eetpatroon dat ik de laatste 3 maanden heb gevolgd, zijn inmiddels een vaste gewoonte geworden. Ik val zeker niet terug in mijn oude eetpatroon, want dan voel ik me niet lekker en ook schuldig. Dus ik blijf gewoon sporten en eten, zoals ik met de afvalrace deed. Zo gaan de kilo’s eraf en bereik ik hopelijk in komende halfjaar mijn oude gewicht. Ik ben erg blij en er trots op dat ik net voor mijn 40ste verjaardag weer fit ben en goed voor mijzelf zorg.”

Hoe reageert je omgeving?
“Mijn lieve man en kinderen waren van dag één mijn ondersteuning en natuurlijk zijn ze erg blij voor mij en ook trots op mij. Familie van mij woont in Griekenland, dus ze hebben via Skype en door foto’s de verandering kunnen ervaren. Iedereen is erg blij en trots en sowieso mijn broer die ook voor zijn 40ste (een paar jaren geleden) heeft besloten zijn levensstijl te veranderen. Hij is toen begonnen met hardlopen. Inmiddels heeft hij 2 marathons achter de rug en zijn er veel kilo’s af!”

Welke sporten doe je nu?
“Ik doe de Milon Cirkel 2 keer in de week en op maandag Power Fit en Power Boxing. In het weekend doe ik óf de total body óf de Club Power die ik erg leuk vind. Ik houd van afwisseling, dus ik zie mijzelf binnenkort ook andere sporten gaan proberen.”

Ook afvallen? Vraag informatie aan!

Informatie-aanvraag