In de krant!

Milon Cirkel: uniek trainingsconcept bij Sportinstituut Tom van der Kolk


HEERHUGOWAARD – Behalve bij het hoofdcomplex van Sportinstituut Tom van der Kolk in Alkmaar kunnen mensen om te sporten ook terecht in vestigingen in Heerhugowaard en Broek op Langedijk. “In september bestaan we dertig jaar”, vertelt eigenaar Tom van der Kolk. 
“Daar zullen we ongetwijfeld bij stilstaan. Niet alleen voor het personeel, maar ook voor onze bezoekers.”

Op maandagochtend is het een drukte van belang. Jong en oud is bezig zijn conditie op peil te houden. Tom neemt uitgebreid de tijd om over de populaire Milon Cirkel te praten. “Dit fenomeen is over komen waaien uit Duitsland en België. Ook in onze vestiging in Heerhugowaard hebben we de Milon Club en daar zijn mensen die hieraan deelnemen erg enthousiast over.”

 

Persoonlijke level

Met een training van slechts 35 minuten, en dat twee keer in de week, weet je zeker dat je goed bezig bent. Tom: “Alle trainingstoestellen worden volledig ingesteld op het lichaam van onze deelnemer. Bij ons sport je kleinschalig, gezellig, laagdrempelig en altijd onder begeleiding van een van onze coaches. De Milon-coach helpt iedereen stap voor stap om zijn doelen te bereiken. En na afloop kletsen we nog even na bij de koffietafel.”
 

Unieke Milon Cirkel

Aan de dagelijkse portie beweging komen veel mensen bijna niet aan toe en juist onze spieren hebben die regelmatige training nodig. Onze spieren houden ons namelijk fit, sterk, beweeglijk, gezond en slank. De Milon Cirkel geeft 30% meer resultaat dan een gewone fitnesstraining vanwege de ingestelde zwaardere excentrische training. Tom: “Bij deze trainingen op maat houden we ook rekening met eventuele blessures. Zo traint iedereen veilig, pak je het optimale gewicht en maak je de juiste bewegingen.”

 

 

Persoonlijke trainingspas

Wie traint volgens de Milon Cirkel doet zowel kracht- als cardio-oefeningen en traint daarmee dus afwisselend zijn uithoudingsvermogen en spierkracht. In slechts 35 minuten heb je een complete work-out gedaan. Op de persoonlijke trainingspas staan al jouw persoonlijke instellingen, zodat de trainingstoestellen automatisch in de juiste positie gaan staan als je van start gaat. De Milon-coach helpt jou om je doelen te bereiken en houdt in de gaten dat je altijd op de meest optimale manier traint. “Alle prestaties op de trainingstoestellen worden automatisch gedocumenteerd en via de gedetailleerde statistieken kan je via de Milon app kun je altijd de voortgang van de trainingen zien.’’

Iets voor jou? Laat je informeren bij de Milon Club, Middenweg 195a in Heerhugowaard. Of bel Sportinstituut Tom van der Kolk via 072-7676100 of mail naar informatie@tomvanderkolk.nl.