Jan Bloemsma (74) op de Mont Ventoux!

Wij zijn ontzettend trots op Jan dat hij de 22 kilometer heeft gefietst naar de top van de Mont Ventoux, de bekende ‘kale berg’. Hoe kwam hij op het idee om dit te doen?

De omslag

Twee jaar geleden kwam Jan een sportieve man van 84 jaar tegen op een camping in Frankrijk. Die man was zo ontzettend fit en was het moment van de omslag voor Jan! Hijzelf was toen 72 jaar oud en hij besloot om direct aan de slag te gaan om ook gezond en vitaal oud te worden. Hij startte met de Milon Cirkel en al gauw voelde Jan zich steeds sterker worden! Door te trainen op de Milon Cirkel kreeg Jan de juiste dosis krachttraining en kwam ook zijn spieruithoudingsvermogen op peil.

Nooit te oud om te beginnen …

Jan zelf zegt: “Je bent nooit te oud om te beginnen met sporten! De coaches in de club houden rekening met ieders niveau, zodat je de juiste prikkels ontvangt. Ik vind echt dat mensen zich tekort doen door niet te sporten en daardoor de kwaliteit van het leven verliezen. Vooral als wandelen en fietsen minder wordt, moet er gewoon actie ondernomen worden! Oh ja, ik drink af en toe gewoon een wijntje met lekker eten erbij. Het is gewoon mijn manier van leven.”