Budo lessen


Wat leuk dat je interesse hebt in onze Budo lessen! Budo staat voor combinatie van Judo, Jiu-Jitsu en Karate.

Ben je nieuwsgierig naar onze judo of karate lessen? Wil je graag jouw zoon/dochter mee laten doen met deze lessen? Gewoon even kennismaken? Dat kan!

Wij werken met een jeugd kennismakingscursus van 4 proeflessen incl. leenpak. 
Meedoen kan al vanaf 3,5 jaar!
Wat is Judo? Wat is Karate? Wat is nou eigenlijk het verschil?
Dat lees je hieronder:

 

JUDO

Judo is een hele bekende en populaire zelfvderdedigingssport en komt oorspronkelijk uiit Japan.
Het doel is om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de snelheid en kracht van je tegenstander. Met andere woorden gezegd, de bedoeling is dat je je eigen balans behoudt terwijl je je tegenstander uit balans brengt. 

Judo is een hele goede manier om op elke leeftijd te starten. Bij ons kan er al gestart worden als peuter vanaf 3,5 jaar. 

Peuterjudo wordt gegeven van 3,5 t/m 5 jaar. De kinderen leren in spelvorm en met (op de achtergrond) de Japanse discipline goed te luisteren. Ook de omgang met elkaar, het elkaar leren vast pakken en te stoeren. Vervolgens kunnen ze door nadat ze 6 jaar zijn geworden naar de jeugdjudo. Wie weet wordt jouw peuter wel een talent!
Meer informatie over peuterjudo? Klik hier. 

Jeugdjudo wordt gegeven vanaf 6 jaar. Hier wordt er gestart met de basis. Spelenderwijs worden technieken aangeleerd tijdens wedstrijdjes (randorie) waarbij ook wordt uitgelegd dat je de ander geen pijn mag doen. Valtechnieken (zoals been- en heupworpen) en het leren van grondtechenieken (zoals houdgrepen, armklemmen en verwurgingen). Wil je meer informatie over de jeugdjudo? Klik hier. 


Karate

Net als bij judo, komt karate uit Japan. Maar waar judo meer om het fysieke draait, draait het bij karate meer om concentratie. Daarnaast is evenwicht, uithoudingsvermogen en lichaamscoordinatie erg belangrijk. Dit zie je voornamelijk terug in de vele trap-,stoot- en afweertechnieken die worden toegepast. 

Hierdoor wordt karate voornamelijk gebruikt voor zelfverdediging

Jeugdkarate wordt gegeven vanaf 6 jaar. Het is een spel van aanval en verdediging, van actie en reactie, van beweging en stilstand. Kinderen leren hun eigen miogelijkheden en beperkingen inzien. Hun motoriek verbetert en hun zelfvertrouwen groeit. Het plezier speelt natuurlijk een belangrijke rol. De les bevat spelelementen, zodat de kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van karate.Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kijk in ons lesrooster voor een locatie, dag en tijdstip wat schikt. Tot ziens op de mat!

Judo jeugd